Brandalı Sahalar, açık sahalara göre yağmur ve kardan korunaklı oldukları için sporculara daha rahat bir ortam sağlamaktadır.

Akdere Çim, bir tesisi yapmadan önce, tesisin inşa edileceği yeri ve iklim koşullarını göz önünde bulundurarak, statiğini ve stabilizesini çıkarıp, mevcut iklim koşullarına dirençli ve mukavemetli bir yapı olmasını sağlar. Bunun yanında kalite ve estetiğe gerekli önemi verir.

İklim koşulları ve çevre şartlarını göz önünde bulundurursak Özellikle D.Anadolu ve G.D. Anadolu bölgeleri başta olmak üzere Kapalı Sahalar işletmeciye artı puanlar kazandırmaktadır. Özellikle Kış aylarında ve yağışlı zamanlarda açık sahalarda oyun oynamak çoğu zaman mümkün olmamakta, Kapalı sahalarla bu tür problemleri rahatlıkla aşabilirsiniz.

Akdere Çim, halı sahalarınızı Uluslararası standartlara uygun olarak 60 gün gibi kısa bir sürede A’dan Z’ye Anahtar teslim olarak yapmaktadır.

Kapalı halı saha ve açık halı saha yapımı birkaç ton demir ve birkaç yüz metre suni çim in birleşmesinden ibaret değildir. Halı saha yapımı profesyonellik isteyen bir iştir. Halı saha yapımına başlamadan önce ( ister açık halı saha olsun ister kapalı halı saha) arazinin durumu, iklim koşulları, zemin özellikleri, yağış durmu, rüzgar durumu, ve buna benzer birçok koşul incelenmeli, analizi yapılmalı halı sahanın yapaılacağı yerin tüm özellikleri en ince ayrıntılarıyla hesaplanıp proje hazırlanmalıdır.

Eğer kapalı halı saha yapılacaksa kapatılacak malzemenin cinsi ve özellikleri ( branda, polikarbon vb.) de iyi hesaplanmalıdır. Halı sahada kullanılacak profillerin özellikleri, aydınlatma, havaladırma, suni çim çeşitleri vb. gibi kullanılacak malzemelerin kaliteleri ve maliyetleri ortama en uygun olacak şekilde hesaplanmalıdır. Gerekirse halı sahanın projesi 3 boyutlu olarak hazırlanmalı ve müşteriye en ayrıntılı şekilde bilgi verilmelidir.

Firmamız plan, dizayn, imalat ve montajı, yüzey işlem uygulaması hangi kategoride olursa olsun rahatlıkla gerçekleştirmektedir. İnanıyoruz ki bu tarz bir çalışma, müşterilerimizin muhtelif sistemler konusunda destek alması, mevcut üretim tesislerini yeni ve güncel uygulamalarla geliştirmesi, dolayısıyla da ürün kalitesi, işlevsellik ve maliyet konularında iyileştirmeyle sonuçlanacaktır.

BETONARME HATIL YAPILMASI:

60cm x 60cm Kesitinde hatıl betonu için çift yüzeyli ahşap kalıp kurulup, kalıp içerisine Ø14 çaplı iki alt, dört üst demir donatı yerleştirilir ve 25cm ara ile Ø8 çaplı etriye dönülür. Beton atılmadan önce taşıyıcı makasların konacağı hatıl üzerine 10 mm kalınlığında ankaraj sacları konulur. Bu sac plakalar 14 lük demir ile betona sabitlenir. BS25 beton dökülerek kapalı halı sahanın hatılı tamamlanır.

MICIR SERİLMESİ VE SIKIŞTIRILMASI:

Halı sahanın betonu tamamlandıktan sonra 15 cm yüksekliğinde 4no’lu mıcır halı sahanın alanına makine ile serilip uygun tonajdaki silindir ile sıkıştırılır. Serilip sıkıştırılan mıcır üzerine 10 cm yükseklik sağlayacak şekilde halı sahaya 1no’lu mıcır serilir. Halı saha zemini tesviye edilip halı serilme aşamasına getirilir.

KAPALI HALI SAHA ÇELİK KONSTRUKSİYON YAPILMASI:

Daha önce etüdü yapılıp projesi hazırlanan kapalı halı sahanın metal ve (branda, aydınlatma, ağ, tel-çit, suni çim halı) diğer malzemeleri hazırlanır. Gövde makaslarına, (sahanın genişliğine göre 12mt-15mt arası) kavis verilir. Ø114×3 mm borudan meydana gelen taşıyıcı ayak makaslarının içerisine, Ø42×3 mm borular diyagonal olarak monte edilir. Konstrüksiyonun uzun kenarına 3 sıra rüzgâr bağlantısı Ø42x3mm borudan kaynaklanarak monte edilir. Ø76x3mm borudan meydana gelen gövde makaslarının arasına Ø27x3mm borular çapraz ve diyagonal bağlantılar kaynak ile sabitlenir. Bu uygulama taşıyıcı ayak makasları ile yerde bir birleriyle monte edilir. Birleştirilen makaslar vinç yardımı ile kaldırılıp daha önceden hazırlanan 10mm sac plakanın üzerine yerleştirilir. Kaldırılan makaslar üzerine 70 cm’ de bir Ø42x3mm den oluşan borular yardımı ile aşıklar kaynatılır. Bu aşıklar makasların birbirine olan bağlantılarını sağlar ve brandanın sarkmasını önler. Bunlara her 6 m’ de bir branda bağlama boruları monte edilir. Konstrüksiyonun uzun kenarına 3 sıra rüzgar bağlantısı Ø42x3mm borudan kaynaklanarak monte edilir. Halı sahanın üst kısmına hava akımını sağlaması için komple havalandırma yapılır. Projektörler için halı sahanın ortasından geçecek şekilde boydan boya yürüme alanı monte edilir. Bu alana oyuncuların halı sahada top oynarken serinliye bilmesi için su fıskiyeleri de koyulabilir. Halı sahaya giriş kapısı konstrüksiyona ilave edilir. Sahaya uygun kale direkleri ve kale ağları yapılır. Konstrüksiyon yeşil renkte endüstriyel boya ile boyanır.

SERİNLEME SİSTEMİ:

Çelik konstrüksiyon bittikten sonra belli aralıklarla plastik borular döşenir bunlara her 3 metrede bir fıskiye yerleştirilir. Bu borulara verilen suyla hem zeminin sulanması birde oyuncuların serinlenmesi sağlanmış olur.

TEL ÇİT ve AĞ İLE KAPLAMA YAPILMASI:

Taşıyıcı makaslara, 50×50 mm göz aralığında, 3,5mm kalınlığında PVC kaplı daldırma galvaniz fens teli ile kaplanır. Sahanın komple çevresine çelik halat gerilir. Fens telinin üstünden başlanarak, sahanın yan kenarları tüm konstrüksiyonu kaplayacak şekilde 77 numaralı 15×15 cm göz aralıklı paraşüt ipinden imal edilmiş ağ ile kaplanır. Kale arkaları ise 12×12 cm göz aralığında 180 numaralı paraşüt ipinden imal edilmiş ağ ile kaplanır.

AYDINLATMA YAPILMASI: Halı sahanın ortasından geçen yürüyüş alanına (makaslarının) ortasındaki 12mt yüksekliğindeki alana belli aralıklarla 24 adet 400W Metal (veya let) Halide projektörler karşılıklı salgı sollu olarak konstrüksiyona ilave edilir. Aydınlatma sisteminin kablo montaj işlemleri ile topraklama işlemleri yapılıp aydınlatma panosuna bağlantıları sağlanır. TSE standartlarına uygun olan tüm malzemelerin montajı tamamlanıp sistem çalışır hale getirilir.

SKORBORT:

Yapınan halı sahanın ortasına gelecek şekilde kabloları çekilir ve buna hava sıcaklığını ölçen skorları belirten gol olduğu zaman yazan ve devreyi sağlayan skorbort kullanılacaktır.

HALI SAHANIN BRANDA İLE KONSTRUKSİYONUN KAPLANMASI:

Halı saha 1.100Dteks, PVC özel laklı, sıcak soğuk hava dirençli, 650 gr/m2 ağırlığında, 2 yıl işçilik garantili, 5mm bağlama organı ve emniyet kemeri sahanın kenarına köprülü sistem ile kaplanır.

HALI SAHAYA SUNİ ÇİM MONTAJI:

Sıkıştırılmış ve mastarı yapılmış bir numaralı mıcır üzerine mıcırdan suni çim halıyı koruması için jeotekstil keçe kumaş ıslatılarak serilir.

Halı sahaya serilen keçe üzerine sentetik çim halılar açılır ve açılan halılar birbirlerine yanaştırılır ve ek yerlerine helmetin bezi yardımı ile poliüretan bazlı çift kompenantlı yapıştırıcı kullanılarak yapıştırılır.

Halı sahanın oyun alanı çizgileri yapıştırıldıktan sonra yıkanmış, kurtulmuş ve torbalanmış silis kum m2’ de 25kg halının içine kum dökme makinesi yardımı ile serilir. Halı sahaya uygulaması yapılmış olan kumun sentetik çime homojen olarak dağılımını sağlanması için makine ile fırçalanır.

Sentetik Cim havları içerisine silis kum uygulamasından sonra ayni şekilde sahaya kauçuk granül uygulaması (m2’de 9kg) yapılır. Halı saha böylece futbol oynamaya müsait bir şekle getirilmiş olunur.